Perfektní souhra vína a jídla

Souhra vína a jídla

Většina doporučení na kombinování vína s jídlem jsou až přehnaně striktní. Ale skutečnost je, že jíme, co nám zachutná. A my se s Vámi podělíme o to, co chutná k našim vínům nám.

 
Chci si procházet celý sortiment vína
 

 

Pinot Gris s lehkými pokrmy z mořských ryb

Toto bílé víno a mořské ryby sdílejí jemnou chuť. Tudíž při spojení tohoto suchého vína získají ryby lepší a výraznější chuť a prosté jídlo se tak může změnit v kulinářský zážitek.

Coeur de Rouet Rosé u sytých sýrových jídel

Otázku, jestli k sýru raději červené nebo bílé víno, vyřešíme jednoduchou odpovědí. Růžové! To se totiž díky kyselosti bílého vína a chuti po ovoci červeného vína hodí skoro ke každému druhu sýru.


Alsaský Riesling k ostrým chutím asijské kuchyně

Suchý Riesling k ostrým pokrumům nezní na první dojem nějak úžasně. Ale když si uvědomíme, co s vínem udělá ostrá chuť jídla, nejde odolat! Protože čím pikantnější jídlo, tím víc nám připadá chuť vína do sladka.

Dejte nám na Facebooku vědět, jak Vám chutnalo!