Většina doporučení na kombinování vína s jídlem jsou až přehnaně striktní. Ale skutečnost je, že jíme, co nám zachutná. A my se s Vámi podělíme o to, co chutná k našim vínům nám.
Toto bílé víno a mořské ryby sdílejí jemnou chuť. Tudíž při spojení tohoto suchého vína získají ryby lepší a výraznější chuť a prosté jídlo se tak může změnit v kulinářský zážitek.
Otázku, jestli k sýru raději červené nebo bílé víno, vyřešíme jednoduchou odpovědí. Růžové! To se totiž díky kyselosti bílého vína a chuti po ovoci červeného vína hodí skoro ke každému druhu sýru.
Suchý Riesling k ostrým pokrumům nezní na první dojem nějak úžasně. Ale když si uvědomíme, co s vínem udělá ostrá chuť jídla, nejde odolat! Protože čím pikantnější jídlo, tím víc nám připadá chuť vína do sladka.